ارتباط توت خشک و دیابت
ارتباط توت خشک و دیابت چیست؟ آیا توت خشک برای دیابت مفید است؟ این ها سوالاتی هستند که افراد مبتلا به دیابت در ذهن شان ایجاد می شود و دنبال پاسخی برای این سوال ها هستند. ما در این مقاله سعی کردیم به این سوالات پاسخ بدهیم.
توت ها یکی از مفیدترین میوه هایی هستند که استفاده از آن ها برای سلامت بدن بسیار توصیه شده است. خانواده توت ها از تنوع بسیار بالایی برخوردار میباشند که از جمله آن ها میتوان به توت سفید، شاه توت، تمشک، بلوبری و… اشاره کرد. در این میان، توت سفید با توجه به خواص بسیار زیادی که دارد بیشترین میزان مصرف را دارا میباشد. از توت سفید به دو صورت تازه و خشک استفاده میگردد. امروزه از توت خشک علاوه بر میان وعده، برای تزئین روی کیک و شیرینی، طعمدهنده نوشیدنی ها و… استفاده میشود. در ادامه مطلب به خواص توت و ارتباط مصرف توت خشک و دیابت اشاره خواهیم کرد.
توت خشک منبعی خوشمزه و سرشار از مواد مغذی، فیبر، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها است. که از این رو جایگاه مهمی در رژیم غذایی افراغد راه پیدا کرده است. اما در مورد مصرف توت خشک در افراد مبتلا به دیابت سوالات و ابهاماتی وجود دارد که ما در این مقاله سعی کردیم یک مقاله کاملی را خدمت شما گزارش کنیم.
فواید توت
توت خشک (همه نوع توت ها) به صورت کلی منبع عالی از فیبر، مواد معدنی، ویتامین ها می باشد. فیبر موجود در توت خشک به هضم خوب و احساس سیری بودن کمک می کند. ویتامین ها و مواد معدنی در توت خشک شامل ویتامین c، منیزیم، پتاسیم و آهن نیز شامل می شود.
نکته بسیار مهم که جالب می باشد این است که میزان کالری، قند و مواد معدنی در انواع توت خشک ها متفاوت است.
توت از آن دسته میوه هایی است که برای افراد مبتلا به بیماری دیابت بسیار مفید است. ارتباط میان توت خشک و دیابت از این جهت حائز اهمیت است که قند موجود در این میوه پس از خشک شدن به حداقل میزان خود میرسد؛ بنابراین استفاده از توت خشک به جای قند برای افرادی که قند خون بالایی دارند، بسیار توصیه میشود. بر اساس نظر کارشناسان مواد غذایی، قند موجود در توت خشک ۵۰ درصد کمتر از قند موجود در توت تازه است که این میزان در مقایسه با قند سایر میوه های خشک شده نظیر موز، انجیر، آناناس و… بسیار ناچیز میباشد. با توجه به دلایل فوق، توت خشک و دیابت ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و مصرف این میوه میتواند عامل مهمی در سلامت افراد مبتلا به دیابت باشد.
تاثیرگذار بودن توت خشک با قند خون
شاخص گلایسمی یا شاخص گلیسمی (GL) معیاری هست که سنجش تاثیر یک ماده غذایی در قند خون را شامل می شود از این رو هر چه گلایسمی یک ماده غذایی بالاتر باشد قند خون را سریع تر افزایش می دهد.
با توجه به اینکه توت خشک با گلایسمی پایینی که دارد با کاهش تدریجی قند خون انتخابی مناسب برای افراد دیابتی می باشد. برخی از مطالعات نشان داده اسیت که مصرف توت خشک می تواند به حساسیت بدن نسبت به انسولین کمک کن. به این صورت که بدن قادر می باشد از انسولین به طور موثرتری برای تنظیم قند خون استفاده کند.
تحقیقات نشان می دهد که برخی از انواع توت خشک ها به ویژه بلوبری ممکن است کاهش خطر ابتلا به عوارض دیابتی مانند بیماری قلبی و عروقی و مشکلات چشمی کمک کند. از نکات مهم دیگر، افرادی که مبتلا به دیابت هستند باید از مصرف توت خشک های شیرین شده با شکر و یا شربت های مصنوعی پرهیز کنند. به خاطر همین علت شرکت آجیلا ممو در تولید توت خشک از مواد افزودنی شیرین به هیچ عنوان اسفاده نمی کند و توت خشک کاملا ارگانیک را ما به مشتریان عزیز تحویل می دهیم.
میزان توت خشکی که باید افراد مبتلا به دیابت باید مصرف کنند، بستگی به مواردی همچون سن، وضعیت سلامتی، جنس و رژیم غذایی افراد دارد. ولی به طور کلی پیشنهاد می شود افراد دیابتی روزانه 50 گرم الی 120 گرم توت خشک مصرف کنند. توت خشک می تواند بخشی از یک رژيم غذایی سالم برای افراد مبتلا به دیابت باشد. انتخاب نوع توت خشک مناسب از نکات طلایی برای بهره مندی از فواید توت خشک بدون افزایش قند خون در افراد دیابتی هست.
توت خشک از دیدگاه طب سنتی
به گفته متخصصان طب سنتی، خوردن توت خشک برای درمان سرماخوردگی و بیماری های ریوی بسیار مفید است. اطبای سنتی، طبع این میوه را گرم و تر معرفی کردهاند و معتقدند غذاهایی که دارای طبع گرم هستند تاثیر بهسزایی در میزان سلامتی بدن دارند. رطوبت موجود در توت خشک میتواند رطوبت مورد نیاز مغز را تا حد زیادی تامین کند. همچنین توت خشک با دارا بودن فیبر بالا به عنوان دارویی ملیّن شناخته میشود و بهتر است به صورت ناشتا استفاده گردد.